Konstrundan 2024

Konstrundan 2024 29 mars – 7 april
På långfredagen 2024 öppnar den 56:e Konstrundan – Sveriges äldsta konstrunda som startades av lokala konstnärer på Österlen redan 1968. Välkommen att uppleva konsten och möta konstnärerna i deras öppna ateljéer och utställningslokaler runt om i östra Skåne.

Tjörnedala konsthall
Tjörnedala konsthall norr om Baskemölla visar en samlingsutställning med ett verk av varje deltagande ÖSKG-konstnär. Börja gärna med ett besök där och åka sedan vidare till konstnärernas ateljéer i östra Skåne. ÖSKG:s professionella konstnärer visar upp och säljer sina verk under hela påskveckan. Deras konst spänner allt från keramik, silversmide, skulptur till konst i olika tekniker.

Konstlott
Köp en konstlott och bli den lycklige vinnaren till ett fint konstverk gjort av en av ÖSKG:s konstnärer. Stöd samtidigt konstföreningens verksamhet. Lotterna kostar 25 kronor styck och säljs hos konstnärerna och på Tjörnedala konsthall. Lotteriet pågår hela året 2024.

Karta
Konstkartan ges ut årligen till Konstrundan, och distribueras till olika turistbyråer och andra samlingsplatser runt om i Skåne. 

Konstrundan pågår 29 mars – 7 april. Öppet helgdagar och lördagar 10-18, vardagar 13-17. Konsthallen och konstnärerna håller samma öppettider.

Entré Konstrundans Samlingsutställning
Entréavgift : 75 kr.
Entré + konstlott: 100 kr
Barn och unga under 18 år fri entré.
Medlemmar i Konstnärernas Riksorganisation fri entré.
Fri entré till konstnärernas ateljéer.

Ladda ned Konstkartan 2024 här! >>