Hélène Modigh

Utvalda verk

Inriktning

Måleri

Vad inspirerar dig i ditt arbete?

Ljuset och naturen, skiftningarna mellan ljus och mörker.

När jag börjar arbeta med en bild har jag en konkret idé, därefter börjar resan och jag vet inte var det slutar. Jag har bara en känsla jag vill få fram, bilden hittar egna former och den utvecklas under en lång tid.  En berättelse för mig och det som är viktigast, en berättelse för dig kan vara en helt annan berättelse – det viktiga mötet.

Mina målningar handlar mycket om ljuset, ljuset vid horisonten ute på havet, ljuset som spricker fram mellan träden i skogen, ljuset du ser när du tittar ut genom öppningen eller ljuset som letar sig fram bland mörka moln.

Ljuset som en symbol för hoppet och samtidigt skapar spänning mot mörkare krafter. För mig är det viktigt i mitt skapande att det finns positiva krafter som balanserar livet.

I vilka huvudsakliga material/tekniker arbetar du?

Akvarell den teknik jag har hållit på med längst, svår men också spännande. Man måste veta vad man ska göra innan, det går inte att ändra, sudda eller ta bort, men samspelet mellan mig, färgerna, vattnet och papperet ger oanade möjligheter. Akvareller gör jag i olika storlekar.

 Gouache arbetar jag på stora ytor med roller, målar, målar över, skrapar, sprayar vatten och plockar fram det som finns under.

Utbildningar/erfarenheter
Nyckelviksskolan, Konstfack, Anders Beckmans skola, School of Visual Arts New York.

Ställt ut på samlings- jurybedömda- och separatutställningar i Stockholm, Malmö, Kristianstad, Ängelholm, Helsingborg, Ödåkra och Simrishamn.