Celestine Soumah Stuermer

Utvalda verk

Inriktning 

Smyckeformgivning 

Vad inspirerar dig i ditt arbete? 

Jag arbetar ofta med naturen som inspiration och de magiska ögonblick och stunder av reflektion som jag upplever där. Poesi, texter och musik är också en stark inspirationskälla och i många av mina verk förekommer text och ord. Fotografi, text och bildcollage är ofta en del i min arbetsprocess. 

I vilka huvudsakliga material/tekniker arbetar du? 

Jag arbetar mest i silver och guld, ibland i kombination med andra material – gärna stenar, textil och bild. Jag tycker om att utforska och blanda olika hantverkstekniker, gärna gamla och från andra hantverksområden. 

Utbildningar/erfarenheter 

Kortare lärlingtid hos Ebba Huberyc (1995) och Erik Grind (1996), BA of fine arts Jewellery design, Central Saint Martins College of Art and Design (1997-2000) med utbyte på Konstfack i Stockholm. Över åren har jag sålt och ställt ut mina smycken både i England och Sverige, som på EC One Gallery och Libertys i London, Dunkers Kulturhus, Nordiska akvarellmuseet, Wanås med flera. 

Ladda ner CV