Menu
Menu

Konstrundan 2022

Konstrundan 2023 7-16 april

På långfredagen 2023 öppnar den 55:e Konstrundan – Sveriges äldsta konstrunda som startades av lokala konstnärer på Österlen redan 1968. Välkommen att uppleva konsten och möta konstnärerna i deras öppna ateljéer och utställningslokaler runt om i östra Skåne.

Tjörnedala konsthall
Tjörnedala konsthall visar en samlingsutställning med ett verk av varje deltagande konstnär. En god idé är att starta där och sedan åka vidare till de konstnärer du blir nyfiken på att se mer av.

Besök i konstnärsateljéer 77 professionella konstnärer, alla medlemmarna i Östra Skånes konstnärsgrupp, ÖSKG, öppnar upp sina ateljéer under påskveckan. Deras konst spänner allt från keramik, silversmide, skulptur till konst i olika tekniker.

Konstlott
Köp en konstlott och bli den lycklige vinnaren till ett fint konstverk gjort av en av ÖSKG:s konstnärer. Stöd samtidigt konstföreningens verksamhet. Lotterna kostar 25 kronor styck och säljs hos konstnärerna och på Tjörnedala konsthall.

Karta
Följ vår karta och håll utkik efter den gulröda vindbollen som visar vägen till både ateljéer och samlingsutställning. Kartan innehåller även information om vilka som ställer ut. Du hittar kartan i tryckt form hos utställande konstnärer och i Tjörnedala konsthall samt i digital form här:
LADDA NER KONSTKARTAN 2023 HÄR!

Entré
Entré till samlingsutställningen: 75 kr, fri entré under 18 år.

Öppettider
helgdagar och lördagar 10–18, vardagar 13–17.

Café
Byvägens Café håller öppet samma tider som konsthallen. Där serveras fika samt lättare lunchrätter.