Menu
Menu

Konstrundan

Karta_2023_webb (1)

Konstrundan 2024 29 mars – 7 april

Håll utkik här för uppdateringar om nästa års Konstrunda. Kommer på hemsidan först ett par veckor innan Konstrundan och alltid med start traditionsenligt på långfredagen.Varmt välkomna åter!

På långfredagen 2023 öppnade den 55:e Konstrundan – Sveriges äldsta konstrunda som startades av lokala konstnärer på Österlen redan 1968. Välkommen att uppleva konsten och möta konstnärerna i deras öppna ateljéer och utställningslokaler runt om i östra Skåne.

Tjörnedala konsthall
Tjörnedala konsthall visade en samlingsutställning med ett verk av varje deltagande konstnär. Besökarna kunde starta där och sedan åka vidare till de konstnärernas ateljéer och utställningsplatser.

I år var det 77  konstnärsateljéer med professionella konstnärer, alla medlemmarna i Östra Skånes konstnärsgrupp, ÖSKG, som öppnade upp sina ateljéer under påskveckan. Deras konst spände allt från keramik, silversmide, skulptur till konst i olika tekniker.

Konstlott
Köp en konstlott och bli den lycklige vinnaren till ett fint konstverk gjort av en av ÖSKG:s konstnärer. Stöd samtidigt konstföreningens verksamhet. Lotterna kostar 25 kronor styck och säljs hos konstnärerna och på Tjörnedala konsthall. Lotteriet pågår hela året 2023.

Karta
Konstkartan ges ut årligen till Konstrundan. Årligen trycks den ett par veckor innan Konstrundan och distribueras till olika turistbyråer och andra samlingsplatser runt om i Skåne. Du hittar 2023 års Konstkarta i digital form här:
LADDA NER KONSTKARTAN 2023 HÄR!