ÖSKG-Tjörnedala konsthall

Menu

Nyutexaminerade 2023

Call for entries till Nyutexaminerade 3 – 26 mars 2023

Östra Skånes Konstnärsgrupp/Tjörnedala konsthall presenterar Nyutexaminerade, en årligen återkommande utställning med nyligen examinerade konstnärer och konsthantverkare. Utställningen visas online på Tjörnedala Virtuella konsthall. I denna utställning riktas fokus mot den konst som just nu är aktuell bland en generation av konstnärer tidigt i sin yrkesbana. Vi välkomnar nu ansökningar till denna utställning! Du söker med verk i valfri teknik, tematik och uttryck och de verk du ansöker med kan vara två- eller tredimensionella samt film/video.

Ansökan riktar sig till nyutexaminerade konstnärer och konsthantverkare och är öppen 1 december 2022-15 januari 2023. Till nyutexaminerade räknas de som har en aktuell konstnärlig högskoleexamen (kandidat och/eller master) avslutad de senaste tre åren.
Välkommen med din ansökan!
Ansökningsinformation:
Ansökan gäller en grupputställning med 5-10 konstnärer. ÖSKG är medlem i Riksförbundet Sveriges Konstföreningar vilket innebär att konstnärer kan ansöka om utställningsersättning därigenom.
Fullständig ansökan till utställningen görs enligt instruktioner nedan, i form av en samlad PDF-fil till mailadress: utstallningar@oskg.se. Besked på din ansökan kommer att lämnas senast 20 januari 2023.
Följande uppgifter skall finnas med i ansökan:
• Du kan ansöka med 1-7 verk. I händelse av att du ansöker med ett videoverk, lägg in en länk i din pdf-fil.
• Namn, e-postadress, postadress och telefonnummer.
• Titlar på verken samt kort beskrivande text om dina verk.
• Kort beskrivning av ditt konstnärskap
• CV där examen från aktuell konstnärlig högskola finns angiven.
• Länkar till hemsidor och andra sidor som du vill referera till.
Har du frågor? Vänligen kontakta utstallningar@oskg.se.
Välkommen med din ansökan!

ÖSKG/Tjörnedala Konsthall

Östra Skånes Konstnärsgrupp startades 1974 utifrån konceptet med Konstrundan. Föreningen består av kring 120 yrkesverksamma konstnärer, konsthantverkare och designers som är bosatta i Kristianstads, Tomelillas, Simrishamns, Sjöbos och Ystads kommuner. Östra Skånes Konstnärsgrupp har sitt säte på Tjörnedalagården i Baskemölla och har stöd av Kulturrådet, Region Skåne och Simrishamns kommun.
Tjörnedala Konsthall drivs av ÖSKG. I de tre utställningsrummen visas samtida konst, design och konsthantverk. Konsthallen driver pedagogisk verksamhet för barn och unga samt seminarier och workshops.

Namnlös bild