ÖSKG-Tjörnedala konsthall

Menu

Besök oss

Öppettider

Ordinarie öppettider under året:
Maj och juni: torsdag–söndag kl. 12–16
Juli och augusti, tisdag–söndag kl. 12–17
September, oktober, november och december: torsdag–söndag kl. 12–16

Öppettider vid vernissage kl. 13–16.

Konsthallen är stängd för hängning av ny utställning januari – 6 april, 5-15 juni, 10-17 juli, 13-24 augusti, 18-29 september och 6 novembe -17 november 2023.
Midsommarafton och Midsommardagen är Konsthallen stängd!

Entréavgift till konsthallen är 50 kr. Fri entré för barn under 18 år och medlemmar i KRO. Fri entré för samtliga vid vernissage.

Tillgänglighet 

Tjörnedala konsthalls lokaler är fullt tillgänglighetanpassade om du kommer med barnvagn, rullator och rullstol. Webbplatsen är anpassad enligt W3C WCAG 2.1 för god användartillgänglighet.

Säkerhet under Corona 

ÖSKG/Tjörnedala konsthall följer noga Folkhälsomyndighetens riktlinjer så att verksamheten och våra publika evenemang kan genomföras på ett så säkert sätt som möjligt.  
Vi begränsar antalet besökare som vistas i konsthallen samtidigt, vissa evenemang görs online, bland annat via Tjörnedala konsthalls Youtubekanal.

Café

Byvägen driver ett café på Tjörnedalagården där du i samband med ditt besök kan fika inne eller ute på den kullerstensbelagda innergården.
Öppettider:
7 april- 16 april, samma öppettider som Konsthallen under Konstrundan
6 maj – juni torsdag-söndag 11-16
juli och augusti, samt fram t.o.m. 4 september tisdag – söndag 12 – 18.
höstöppet: Swishcafé med självbetjäning. Öppettider tor-sön 12-16
För övriga öppettider och information om meny, bokningar m.m. @byvagentjornedala på Facebook och Instagram.

Följ oss

Tjörnedalagårdens historia

Tjörnedalagården med sina klassiskt vitkalkade längor och stråtak har en lång historia. Gårdens namn kan man hitta i handlingar från 1400-talet och kommer av tjörne, ett lokalt ord för taggiga buskar som det växte rikligt av på ängarna ner mot havet. Den 1 juni 1749 stannade Carl von Linné till vid gården på sin skånska resa och summerade sin upplevelse med orden ”Tjörnedalalunden var en af de skönaste lundar jag sett i riket.”

Det välbevarade kulturlandskapet bär än i dag spår av de bönder som brukat gården genom århundraden. Sedan 1988 ägs och förvaltas gården av Stiftelsen Tjörnedala med visionen att bevara och återskapa den historiska miljön. Större delen av lokalerna hyrs idag ut till ÖSKG/Tjörnedala Konsthall. Läs mer om gården på Stiftelsen Tjörnedalas webbplats.